Rundveehouderij

Nieuws 514 x bekeken

Dairy Crest: winst onder druk door afzien melkprijsverlaging

Londen - De Britse zuivelonderneming Dairy Crest verwacht dat de winst in de eerste helft van het boekjaar – tot 30 september - lager zal uitkomen dan vorig boekjaar. De winst staat onder meer onder druk doordat Dairy Crest na een reeks boerenprotesten moest afzien van een aangekondigde verlaging van de melkprijs en in plaats daarvan de melkprijs juist heeft verhoogd. Dat deelt het bedrijf mee in een tussentijds bericht aan de beurs.

Dairy Crest is tevreden over de omzet bij de vier grote Britse kaas-, boter- en zuivelmerken. Die groei is echter wel te danken aan hogere reclame-uitgaven, met name voor tv-spotjes waar Dairy Crest voor het eerst mee is begonnen. Daarnaast neemt het bedrijf in de moeilijk draaiende melkdivisie nog steeds kostenbesparende maatregelen, zoals nu weer de sluiting van een roomfabriek in Shropshire en van 23 depots voor de verkoop van melk aan de deur. Dairy Crest meldt verder dat de financiële positie is verbeterd door de verkoop van het Franse toetjesmerk St Hubert die inmiddels is afgerond. Door die transactie is Dairy Crest nu alleen nog actief op de Britse thuismarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.