Rundveehouderij

Nieuws 694 x bekeken

Dairy Crest belooft hogere melkprijs

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest belooft haar melkleveranciers deze herfst hogere prijzen. Dairy Crest waarschuwt echter wel dat acties bij de grote supermarkten de voortgang van de gesprekken met die afnemers in gevaar kunnen brengen.

Dairy Crest zag een paar weken geleden, net als de meeste andere Britse zuivelbedrijven, af van een eerder aangekondigde verlaging van de melkprijs. Het bedrijf zegt dat dat haar 'de tijd gaf voor discussies met haar klanten over manieren waarop Dairy Crest haar boeren kon steunen door hogere melkprijzen te betalen'. Op grond van die discussies heeft Dairy Crest die klanten nu om een hogere prijs voor de af te nemen melk verzocht en tegelijk met de vertegenwoordigers van de boeren afgesproken 'dat die verhoging weerspiegeld zal worden in de toekomstige melkprijs voor hen'. Het bedrijf verwacht op grond daarvan op korte termijn een verhoging aan te kunnen kondigen.
Inkoopdirecteur melk Mike Sheldon: "We hebben geen enkele twijfel over de moeilijkheden waar onze boeren mee geconfronteerd worden en hebben er vertrouwen in dat onze klanten zich nu ook bewust zijn van die problemen. Als gevolg daarvan zijn velen bereid om meer voor de melk te betalen. Het werk van de Dairy Coalition heeft geholpen om deze problemen aan de orde te stellen maar als de directe acties zouden doorgaan dan kan dat de vooruitgang die we boeken in gevaar brengen." De Dairy Coalition is de naam voor de coalitie van boeren- en melkveehoudersbonden die samen de afgelopen maanden een reeks demonstraties en andere acties heeft georganiseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.