Rundveehouderij

Nieuws 1584 x bekeken

DOC verhoogt voorschot voorschot met bijna €1,50

Hoogeveen - DOC Kaas verhoogt de voorschotprijs over september met €1,47 naar €32,09 per 100 kilo exclusief btw. Daarmee geeft de coöperatie de hogere opbrengsten uit de verkoop van met name foliekaas zo snel mogelijk door aan de leden.

Dit zegt directeur Jannes Oosterveld. "We kunnen dit doen, maar voor de veehouders is het ook erg welkom, omdat zij zich geconfronteerd zien met sterk oplopende kosten."

DOC Kaas verhoogt de vetprijs met 13 cent naar €3,05 per kilo en de eiwitprijs met 26 cent naar €6,11 per kilo. De genoemde voorschotprijs van €32,09 geldt bij een jaarleverantie van 800.000 kilo en is na aftrek van 7 cent PZ-heffing.

DOC Kaas maakt verder bekend dat een reeks opdrachten is gegund aan aannemers en machinebouwers voor uitbreiding van de bestaande kaaslijn. Een besluit over een eventuele investering in een poedertoren hangt nog. De Hoogeveense kaascoöperatie werkt ondertussen ook hard aan de versterking van de commerciële infrastructuur. Door de verwerving van eerst een 50-procents aandeel in Kraats Kaas en daarna een 100-procents belang in Cheese Partners Holland, is de positie van DOC in de kaashandel sterk veranderd. Het is niet meer alleen een business-to-business bedrijf (B2B), maar is nu via volle dochter CPH ook een directe partij in de kaashandel geworden. Bij dit bedrijf wordt Jeremy Deacon ingewerkt als interim-directeur door vertrekkend directeur Arthur Schaap. Mogelijk heeft de aanpassing van de commerciële structuur ook gevolgen voor het management van DOC Kaas zelf, maar daar wordt volgens Oosterveld nog over gedacht.

Naast foliekaas produceert DOC Kaas ook natuurkaas. De capaciteit daarvoor wordt volledig benut voor de productie van Gouda Holland-kaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.