Rundveehouderij

Nieuws 2325 x bekeken laatste update:14 sep 2012

A-ware heeft keuze uit vier locaties

Lopik – De A-ware Food Group heeft nog vier opties open als locatie voor de bouw van een nieuwe zuivelfabriek, alle in het noorden van het land. Dit meldt de directie van het bedrijf.

Het gaat om locaties in Veendam, Heerenveen, Emmen en een vierde, nog niet te noemen gemeente. Op de vraag of deze vierde locatie het Zuivelpark in Hoogeveen betreft, antwoordt A-ware-topman Jan Anker met een duidelijk “nee”.

Een definitieve keuze voor een locatie wordt medio oktober gemaakt. “We willen een zeer zorgvuldige keuze maken, want onze eisen voor een nieuwe vestigingsplaats zijn zeer specifiek,” zegt de nieuwe COO en Managing Director Production & Milk Supply Klaas de Jong. “We hebben een lijst met zeventig punten waaraan een locatie moet voldoen en stellen onder meer hoge eisen in verband met duurzaamheid, logistiek en toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. Gemeenten en provincies zien ons graag komen.”

In november zal A-ware bekend maken hoe ze de melkaanvoer gaat regelen en hoe de samenwerking met boeren zal worden ingevuld. Het plan is om in het najaar voorlichtingsbijeenkomsten te beleggen. A-ware wil met name aantrekkelijk zijn voor ondernemende boeren die willen groeien en op de lange termijn gericht zijn.

De details van de plannen worden momenteel uitgewerkt. “Ondertussen zijn we al in gesprek met een aantal partijen,” vertelt Anker. “We werven nog niet, maar diverse partijen melden zich toch al bij ons. Dat is iets wat gestaag doorgaat.”

A-ware maakte eind mei bekend dat het zich naast handel, opslag, verpakking en transport ook met de productie van zuivel gaat bezighouden en een nieuwe grote kaasfabriek gaat bouwen in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.