Rundveehouderij

Nieuws 575 x bekeken

Sociale contacten tussen koeien onderzocht

Exeter – Wetenschappers van de Britse Universiteit van Exeter zijn gestart met een driejarig experiment rondom sociale relaties bij melkkoeien.

Het wordt ook buiten de landbouw met belangstelling gevolgd. The Telegraph schrijft over ‘Facebook voor koeien’.

Het onderzoek vindt plaats op een bedrijf in Devon. Daar zijn de koeien uitgerust met een speciale halsband. De onderzoekers willen vooral de invloed op de melkproductie in beeld brengen. Volgens projectleider Darren Croft is de vraag hoe belangrijk de groepsstructuur voor een koppel koeien is. Hij hoopt dat kuddemanagement resulteert in een hogere productie en betere gezondheid. Het eindrapport wordt in 2015 afgeleverd.

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.