Rundveehouderij

Nieuws 578 x bekeken

Rabobank: mondiaal groter aanbod rundvlees

New York - Rabobank verwacht een groei in het mondiale rundvleesaanbod.

Daar zijn twee oorzaken voor. Ten eerste brengen Amerikaanse veehouders hun vee door de droogte eerder naar het slachthuis. Ten tweede zijn de veestapels op het zuidelijke halfrond (Brazilië, Argentinië, Australië) weer behoorlijk aangegroeid. Veel van die dieren zijn nu slachtrijp. Dat stelt Rabobank in een rundvleesrapport over de wereldwijde rundvleesindustrie aan het begin van het derde kwartaal.

Uit datzelfde rundvleesrapport blijkt dat de gemiddelde wereldwijde veeprijs in het afgelopen tweede kwartaal 7 procent lager lag dan in het eerste kwartaal. Dat had vooral te maken met een mindere vraag naar rundvlees. Ook de sterke Amerikaanse dollar speelde daarin een rol. Minder aanbod was er ook, maar dat woog niet helemaal op tegen de mindere vraag. Alleen Brazilië noteerde in het tweede kwartaal van 2012 een serieuze groei in de rundvleesproductie. Andere vleesproducerende landen noteerden juist minder aanbod.

Intussen bloeide de rundvleessector in China behoorlijk op. Door flinke investeringen is daar de rundvleesproductie sterk toegenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.