Rundveehouderij

Nieuws 1704 x bekeken 1 reactie

Prijs van A-brok stijgt verder richting 26 euro

Wageningen - De stijging van de voerprijzen gaat door. Het verschil tussen de LEI-notering en de vervangingswaarde is zodanig dat de industrie nog een prijsstijging van 2 tot 3 euro’s nodig heeft om een acceptabele marge te houden.

Een brokprijs van 26 euro per 100 kilo zou overigens een nieuw record betekenen. Het vorige record was een (omgerekende) prijs van €25,90 in 1984.

De ontwikkelingen op de grondstoffenmarkten bieden geen hoop op lagere prijzen in de komende maanden. Er nadert een periode met krap aanbod van vrijwel alle grondstoffen. Granen zijn onderhand te duur geworden voor de A-brok, zodat de markt moet terugvallen op de traditionele producten. Van deze producten zijn alleen bietenpulp en palmpitschilfers tijdelijk ruim voorhanden. Het aanbod van de overige producten is beperkt. Dit geldt vooral voor citruspulp en sojahullen. De prijzen van eiwitrijke grondstoffen staan onder invloed van de Amerikaanse sojameelmarkt, waarvan de top nog niet in zicht is.

Eén reactie

  • putten

    het wordt misschien tijd dat de voerindusrtie wat van hun 'acceptabele' marge
    inleverd ten gunste van de veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.