Rundveehouderij

Nieuws 1481 x bekeken

Melkproductie VS verder onder druk

Utrecht - De droogte in de Verenigde Staten gaat de Amerikaanse melkproductie in de tweede helft van dit jaar verder onder druk zetten. Dat stelt de Rabobank in een rapport over de gevolgen van de droogte in de VS.

Volgens de Rabobank nam de Amerikaanse melkaanvoer voor de droogte al af. Dalende melkprijzen, hoge voerkosten waren hier debet aan.

De droogte heeft deze situatie verergerd. Rabobank verwacht dat de droogte de Amerikaanse melkproductie op drie manieren negatief gaat beïnvloeden: hittestress bij melkkoeien, minder voeropbrengst van eigen land en (te) hoge prijzen voor aangekocht voer. Door dat laatste kiezen boeren steeds vaker voor goedkoper voer.

De hittestress heeft grote invloed op de melkproductie. Bij temperaturen boven de 37,8 graden neemt de opbrengst per koe aanzienlijk af. Zo lag de toch al niet extreem hoge melkproductie in juni in de staten Texas en Nieuw Mexico 2 procent lager dan in de maand ervoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.