Rundveehouderij

Nieuws 1290 x bekeken

LWP: gegevens I&R-database liggen op straat

Echt - Bedrijfsgegevens van schapen en geiten opgeslagen in de centrale database van het landbouwministerie kunnen zonder al teveel moeite door iedereen worden opgevraagd. Hiermee wordt de privacy van de schapen- en geitenhouders geschaad. Dat zegt Erich Rhöse, voorzitter van de Landelijke Werkgroep Professionele Schapenhouders.

In een brief aan staatsecretaris Bleker vraagt hij om opheldering.

Via de internetsites van automatiseringsbedrijf Twaka en Bright Sofware kunnen met behulp van een oornummer gegevens worden geraadpleegd die de dierhouder verplicht aan het ministerie heeft moeten melden. Hierdoor is het volgens de LWPS mogelijk om alle in de centrale database opgeslagen diergegevens te achterhalen. UBN-nummers kunnen volgens Rhöse relatief eenvoudig gekoppeld worden aan bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.