Rundveehouderij

Nieuws 459 x bekeken

Dure Zwitserse frank plaagt zuivelconcern Emmi

Luzern - Zuivelconcern Emmi heeft het moeilijk op de Zwitserse thuismarkt. De omzet liep hier in het eerste halfjaar in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar met ruim 4 procent terug naar omgerekend krap 754 miljoen euro.

Oorzaken zijn groeiende import en minder toeristen. Daarentegen gaan de Zwitsers zelf steeds vaker de grens over om in de buurlanden boodschappen te doen. Dat is het gevolg van het prijsverschil, vooral ook door de gestegen waarde van de Zwiterse valuta ten opzichte van de euro.

De omzet van Emmi op de buitenlandse markten nam met 8,4 procent toe naar ruim 361 miljoen euro, dankzij de bedrijfsovernames die in het afgelopen jaar zijn gedaan. Buitengewone posten buiten beschouwing gelaten slaagde het concern er tevens in om de winst voor belasting en financieringskosten met 8,2 procent op te krikken naar ruim 67 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.