Rundveehouderij

Nieuws 7699 x bekeken 5 reacties

Veehouder kan tot 40 procent brandstof besparen

Lelystad – Melkveehouders kunnen in theorie tot 40 procent brandstof besparen. Dat meldt het praktijknetwerk Het nieuwe rijden in de veehouderij.

Een trekker is in verhouding het zuinigst wanneer deze volledig word belast. De kunst is volgens de deelnemers trekker en werkzaamheden efficiënt bij elkaar uit te kiezen. Komende tijd gaat het netwerk onderzoeken hoe genoemde besparing in de praktijk te realiseren is.

Laatste reacties

 • jvdgiessen

  Dit geldt niet alleen voor melkveehouders. Voorbeeld: akkerbouwer is bezig een kar schoon te spuiten. Tijdens dit werkje, daat meer dan een uur in beslg neemt, blijft de trekker gewoon stationair draaien. Volgens mij valt hier veel te besparen: minder nutteloos brandstofverbruik en minder geluidsoverlast. Maar dat is in veel gevallen nog niet tot het brein van de gemiddelde agrarier doorgedrongen. Hoezoe rentmeesterschap?

 • janeiko

  Als een stationaire draaiende motor al onder geluidsoverlast valt pffffffffff

 • jvdgiessen

  Geluidshinder/geluidsoverlast is een subjectieve ervaring van mensen waarbij geluid als hinderlijk ervaren wordt. Uit bovenstaande reactie blijkt dat er weinig besef is dat niet iedereen gediend is van een uur lang nutteloos stationair draaiende motor.

 • joannes

  De mens heeft een (te) groot aanpassings vermogen wanneer zijn intresse er naar uit gaat!

 • Kippetje

  Daar zit wel wat in denk ik. Loonwerkers bijvoorbeeld schaffen een grote trekker van 200 pk, maar die laten ze dan vervolgens voor een hark staan. Dit kan ook met een trekker van 120 pk die uiteraard veel zuiniger is.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.