Rundveehouderij

Nieuws 768 x bekeken

Schmallenberg duikt op in Engeland

Londen - Het Schmallenberg-virus heeft de winter overleefd en waart weer rond in Engeland. De afgelopen maanden is het virus vastgesteld bij lammeren op vijf bedrijven.

Dat heeft het Britse plattelandsministerie Defra meegedeeld. Volgens Defra betekent dat dat de ooien ergens in het begin van dit jaar besmet geraakt moeten zijn, dat wil zeggen na de wintermaanden waarin de knutten niet meer rond vlogen. Defra benadrukt ‘dat de vondsten niet echt als een verrassing komen gezien wat we weten van soortgelijke virussen’.

Het ministerie begint nu een nationaal controleprogramma om vast te stellen in welke mate en hoe ver het virus zich heeft verspreid. Verwacht wordt daarbij dat die verspreiding zich verder over het land uitstrekt dan vorig seizoen. Veehouders wordt opnieuw gevraagd waakzaam te zijn op eventuele verschijnselen bij hun dieren. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.