Rundveehouderij

Nieuws 940 x bekeken

Problemen jaarrekening Ausnutria

Kampen – De handel op de beurs in Hong Kong in aandelen Ausnutria, moederbedrijf van Hyproca-Lyempf, wordt niet hervat voor het zuivelbedrijf opheldering van zaken geeft over haar jaarrekening 2011.

Dat heeft de beurs in Hong Kong aan het bedrijf gemeld. De handel in aandelen op de beurs van Hong Kong ligt al sinds 29 maart stil.

Het stilleggen van de handel in aandelen is een duidelijk signaal van de beurs dat er iets bijzonders met de onderneming aan de hand is, maar wat blijft vooralsnog onduidelijk. De problemen ontstonden toen Ernst & Young concludeerde dat er teveel mis was met de jaarrekening 2011 van Ausnutria om deze goed te keuren. Het accountantskantoor heeft onder andere vragen gesteld over de voorraden en debiteuren van dochteronderneming, Ausnutria Dairy China. Vooral de omzetontwikkeling in de maand december zou vragen oproepen.  Het Chinese Ausnutria, dat 51 procent van de aandelen van Hyproca-Lyempf in handen heeft, moet opheldering van zaken geven voordat de handel wordt hervat. Een onafhankelijke adviseur moet de nog niet opgeloste zaken onderzoeken. Vervolgens moet de markt worden geïnformeerd, ook over de mogelijke financiële gevolgen voor de onderneming. Ausnutria heeft BDO Financial Services in de arm genomen om het bedrijf te adviseren.

Ids Jorna, algemeen directeur Hyproca Dairy Group, laat weten niet op de berichtgeving te kunnen reageren. De Hyproca Dairy Group is zelf ook aandeelhouder van Ausnutria. Hyproca werkt sinds 2010 samen met het in Hong Kong gevestigde Ausnutria. Per eind 2011 vond de overdracht van 51 procent van de aandelen aan dit bedrijf plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.