Rundveehouderij

Nieuws 471 x bekeken 1 reactie

Prikacties melkveehouders bij aantal Britse supermarkten

Londen – Groepjes Britse melkveehouders hebben de laatste dagen prikacties uitgevoerd bij supermarkten in het hele land als protest tegen de recente verlagingen van hun melkprijs.
Bij een superstore van Tesco in Yates werd de politie te hulp geroepen nadat een twintigtal jonge boeren met tractoren het parkeerterrein waren opgereden. Bij een filiaal van Asda in de buurt van Leicester kwamen even veel boeren opdagen en ook bij enkele vestigingen van Morrisons zijn korte acties gevoerd.
Zuivelbedrijf Dairy Crest heeft ondertussen laten weten dat het werkt aan ‘snelle aanvaarding van een nieuwe gedragscode voor de melkleveringscontracten.’ Dairy Crest lijkt daarmee vooruit te lopen op gesprekken over een nationale gedragscode. Het zuivelbedrijf stelt daarbij ‘dat de melkprijsdalingen helaas druk leggen op onze leverende boeren en we werken met hen aan plannen om de gevolgen van de daling te verminderen.’
Verder heeft Morrisons toegezegd te zullen kijken naar een nieuw rekenmodel voor de melkprijs. ‘’Er doen zich duidelijk problemen voor en daar willen we wat aan doen,’’ aldus een woordvoerder.

Eén reactie

  • joannes

    Ah... een nieuw rekenmodel bij Morrisons! Zouden ze er achter komen dat de melk in de UK die al duur wordt als je ze ver transporteert, bij deze prijs, ook in de UK moet produceren in de omgeving van de consumenten. En..... dat de wereld markt prijs (waarschijnlijk de basis) alleen geldt voor die, als het goed is, paar procent die verhandeld wordt met subsidie naar ver weg landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.