Rundveehouderij

Nieuws 1241 x bekeken

NAWI bouwt slachtlijn Danish Crown

Borculo - Bedrijf NAWI in Borculo, een machinebouwer voor de voedingsindustrie, gaat voor Danish Crown een compleet nieuwe runderslachtlijn bouwen in Holsted.

De bouw van deze nieuwe slachterij vergt een investering van bijna 70 miljoen euro, waarvan een behoorlijk deel naar NAWI gaat.

Door de bouw van de nieuwe slachterij gaan twee oude slachterijen en ook twee andere productiebedrijven van Danish Crown dicht. In de nieuwe fabriek kunnen 120 runderen per uur worden geslacht en kan wekelijks 300 ton vlees worden verwerkt. Slachterijconcern Danish Crown is na Vion de grootste vleesverwerker in Europa.

NAWI begint na de zomervakantie met de productie van onderdelen voor de nieuwe slachtlijn en zal vanaf begin 2013 installaties gaan inbouwen in Denemarken. Het slachthuis moet begin 2014 in gebruik worden genomen.

Directeur Stephan Toxopeus is blij met de order. Hij zegt erg onder de indruk te zijn van de gedegenheid van Danish Crown en van de kwaliteitseisen die het stelt. In de nieuwe slachterij komen geen robots te staan, maar verder wel de allermodernste vleesinstallaties. In de afgelopen jaren voerde NAWI onder meer opdrachten uit voor de Van Drie Groep.

Of registreer je om te kunnen reageren.