Rundveehouderij

Nieuws 545 x bekeken

Miltvuuruitbraak Saksen-Anhalt velt tot dusver 10 koeien

Maagdenburg - Van het vorige week door miltvuur getroffen bedrijf in Stendal in Saksen-Anhalt is het aantal daaraan gestorven koeien opgelopen tot 10. De overlevende 40 koeien van de getroffen veestapel hebben een behandeling met antibiotica ondergaan om verder infectierisico te voorkomen. Eenzelfde maatregel is genomen bij 50 mensen die met de dieren in contact zijn geweest.

Een en ander deelt het landbouw- en milieuministerie van deze Duitse deelstaat mee. Deze week zal ter plekke voorts onderzoek worden gedaan door het Friedrich-Loeffler-Institut. Daarbij zal worden gekeken of nog meer maatregelen noodzakelijk zijn. Het besmette kadaver dat vorige week in de Elbe was gevallen maar niet meer kon worden teruggevonden is inmiddels opgespoord bij Schnackenburg in Nedersaksen, dat wil zeggen circa 40 kilometer stroomafwaarts.

Of registreer je om te kunnen reageren.