Rundveehouderij

Nieuws 725 x bekeken

’Melkprijs Faire Milch in juni op krap 27 cent per kilo’

Münster - De aan de leveranciers in Noordrijn-Westfalen uitbetaalde werkelijke melkprijs voor Faire Milch was in juni krap 27 cent per kilo.

Dat constateert het boerenbondblad Landwirtschaftliches Wochenblatt Westfalen-Lippe.

Volgens de berekeningen van dit weekblad kwam de prijs daamee ongeveer overeen met die van Arla-fusiepartner Milchunion Hocheifel (MUH). De prijs ligt ver van het beoogde doel van Faire Milch, namelijk 40 cent. De melk wordt op de marktgebracht door MVS Milchvermarktungs GmbH. In juni werd 20 procent van de leveranties afgezet als Faire Milch. Daarvoor rolt de toeslag uit de bus die vorige maand 15,81 cent per kilo was. Deze komt op de basisprijs van in juni 23,8 cent per kilo. Omdat maar 20 procent van de melk voor de toeslag in aanmerking komt moet de toeslag door 5 worden gedeeld, wat resulteert in 3,162 cent, zo rekening het Landwirtschafliches Wochenblatt de lezers voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.