Rundveehouderij

Nieuws 2241 x bekeken 2 reacties

McDonald’s leidt jonge Zweedse boeren op

Stockholm - Fastfoodrestaurantketen McDonald’s leidt jonge Zweedse boeren uit de rundveehouderij op tot managers op de eigen school van de keten, de McDonald’s Business School.

Het initiatief vloeit voort uit een samenwerking onder de naam ’Deskundigheidsprogramma’ met de jongerenorganisatie van landbouwfederatie LRF. De deelnemers worden geselecteerd door een jury, waarin onder anderen minister van landbouw Eskil Erlandsson zitting heeft.

Het Deskundigheidsprogramma wil de aandacht vestigen op een nieuwe generatie boeren die belangrijk zijn voor de voedselbevoorrading van Zweden met grondstoffen van de hoogste kwaliteit, zo heet in de toelichting van de partners. Op de McDonald’s Businessschool krijgen de jonge boeren de gelegenheid hun ondernemingszin en hun leiderskwaliteiten te ontwikkelen. Er zullen dit jaar twintig kandidaten worden geselecteerd.

Laatste reacties

  • lammy

    mag je straks op contractbasis ( lees wurgcontract ) je vlees / koeien aan de Mac leveren

  • joannes

    Mac Donald zal zeker wel een bepaald eigenbelang na streven met dit iniatief. Maar of het zo simpel is als grondstoffen goedkoop inkopen lijkt me te eenvoudig. Ik vrees dat dit te maken heeft met de zelfvoorzienings graad van Zweden voor vlees en zijn uitgestrekte gebieden. Om de uitgestrekte gebieden te beschermen zouden de Zweden weleens regels aan Mac Donald kunnen opleggen voor het verwerven van grondstoffen in Zweden. En daar heb je boeren voor nodig die produceren wat je nodig hebt. Je kan ze dan het best zelf opleiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.