Rundveehouderij

Nieuws 1591 x bekeken 1 reactie

Lypack haalt babyvoeding uit voorzorg terug

Leeuwarden - De Leeuwarder babyvoedingproducent Lypack moet mogelijk tot 1.000 ton babyvoeding terughalen van Aziatische markten. De kans bestaat dat er met salmonella besmette voedingsvezels in zitten.

Lypack tekent aan dat tot nog toe geen enkel bewijs is gevonden voor een salmonella-besmetting, maar dat toch is besloten om stevige voorzorgsmaatregelen te treffen. Producten worden onder meer teruggehaald uit winkels in Taiwan. Dit bevestigt een medewerker van het bedrijf.

Zorg over de productveiligheid is gerezen omdat een Koreaanse leverancier van de voedingsvezel, een galacto-oligosacharide (GOS), heeft gemeld dat een deel van dit middel mogelijk besmet is. In geen van de tot nog toe teruggehaalde partijen is echter een besmetting gevonden, niet door Lypack zelf en ook niet door de Nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit.

Eén reactie

  • melkboertje

    salmonella hebben ze in kampen wel ervaring mee, 2010 en 2011 ging deze besmetting daar de doofpot in,,allemaal een vreemd verhaal...

Of registreer je om te kunnen reageren.