Rundveehouderij

Nieuws 728 x bekeken

Lezerspanel zet dierenarts op één

Doetinchem - Veehouders zien de veearts als belangrijkste adviseur op het bedrijf. Dit blijkt uit een enquête onder het Boerderij-lezerspanel waarbij 64,5 procent van de kleine 300 rundveehouders aangeeft gebruik te maken van het advies van de veearts.

De voeradviseur wordt door 61,5 procent geraadpleegd, gevolgd door de accountant met 52,5 procent. De veearts wordt ook als onmisbaar gezien, dat stelt 68,2 procent van de veehouders. Vooral omdat de veearts bij acute problemen geroepen wordt. Opnieuw scoren de voeradviseur en accountant ruim 60 procent. Dit drietal wordt door veehouders gezien als onmisbaar voor de strategische beslissingen op korte of langere termijn. Op enige afstand worden de drie belangrijkste adviseurs gevolgd door de bank en de k.i.-vereniging. Hier wordt wel gebruik van gemaakt maar deze twee worden niet als onmisbaar gezien. Wat betreft betalen voor advies zijn veehouders eenduidig. Voor veearts en accountant wordt betaald maar voor de voeradviseur niet. Dat betekent echter niet dat ze niet willen betalen. Zouden er kosten voor in rekening worden gebracht dan is dat geen reden om een andere voerleverancier te zoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.