Rundveehouderij

Nieuws 483 x bekeken 2 reacties

LLTB: maak bezwaar tegen WOB-verzoek

Doetinchem - LLTB adviseert geiten- en schapenhouders bezwaar te maken tegen een verzoek Wet Openbaar Bestuur (WOB).

Een aantal geiten- en schapenhouders heeft een brief van het ministerie van ELI ontvangen waarin gemeld wordt dat zij bezwaar kunnen maken tegen het WOB-verzoek. In het WOB-verzoek dat bij het ministerie is neergelegd wordt gevraagd een overzicht te geven van alle vergoedingen die ze heeft gegeven aan Q-koorts gedupeerde bedrijven. De overheid moet dit verzoek inwilligen en zal de namen van de veehouders niet bekendmaken.

LLTB adviseert nu aan de veehouders om niet akkoord te gaan met publicatie van gegevens over hun bedrijf, tenzij wordt gewaarborgd dat de informatie niet tot personen of bedrijven zijn te herleiden.

Foto

Laatste reacties

  • joannes

    In wiens belang is het dat het WOB getraineerd moet worden? De Geitenhouders, De klungelende overheid, De burgers, ........

  • politiek

    Het lijkt wel of er geen openbaarheid en tranparantie mag komen als het over volksgezondheid gaat. Mogelijk zijn zodadelijk de economische of financiele belangen van de Staat belangrijker als gehoorgeving WOB verzoek.( Zie artikel 10, tweede lid, aanhef en onder b. ) Eerder en nog weigerd men ook gehoor te geven inzake WOB verzoek hormoongebruik in de veehouderij. Dat is ook bekend bij de NVV, (Z)LTO, Nevedi. Als het over volksgezondheid gaat dan gaan de boeken dicht bij de belangenbehartigers en de overheid. Men heeft het lak aan de slachtoffers.

Of registreer je om te kunnen reageren.