Rundveehouderij

Nieuws 582 x bekeken

Kredietlast Arla neemt met 670 miljoen euro toe

Aarhus - Zuivelonderneming Arla heeft als consequentie van de fusie met Milk Link en MUH, alsmede de aankoop van een belang in het Chinese Mengniu, haar bankkredieten met 670 miljoen euro uitgebreid.

De financiële ruimte is onder meer nodig omdat de schuldenlast van de twee partners in de balans worden opgenomen en omdat er investeringen moeten worden gedaan om de synergieffecten van de fusie te verzilveren. Dat schrijft het Deense bondsorgaan Landbrugsavisen op basis van informatie van financieel directeur Frederik Lotz van Arla. Volgens Lotz betekent een en ander 'op de korte termijn' dat het concern tussen de 13 en 20 miljoen euro meer rente moet betalen. In 2011 waren de rentekosten 60 miljoen euro. "Maar men kan niet zeggen dat dit ten koste gaat van de melkprijs. Aan de andere kant staan namelijk de voordelen en de winsten van de fusies," aldus Lotz.

Of registreer je om te kunnen reageren.