Rundveehouderij

Nieuws 506 x bekeken

Grace Mugabe brengt eigen zuivelproducten op de markt

Harare - Grace Mugabe, de vrouw van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe, heeft haar eigen zuivelproducten op de markt gebracht. De eerste producten van het merk Alpha Omega liggen in de winkelschappen.

Doel lijkt om de concurrentie aan te gaan met Nestlé. Het Zwitserse zuivelconcern weigerde in 2009 om nog langer melk te betrekken van Gushungo Dairy estate, een melkveebedrijf in handen van Grace Mugabe, voor haar fabriek in Harare. Het zuivelconcern nam deze beslissing nadat activisten dreigden met een boycot van Nestlé-producten. Gushungo Dairy estate was vroeger in handen van een blanke boer die tijdens de omstreden landhervorming, in opdracht van Robert Mugabe, zijn bedrijf heeft moeten verlaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.