Rundveehouderij

Nieuws 360 x bekeken

Franse industrie wil exportgarantie rundvlees

Parijs - De Franse koepel voor de vleeswereld Interbev wil dat er weer een kredietgarantie komt voor de export van rundvlees. "En dan met name naar bestemmingen zoals Griekenland", aldus Inbev.

"Een dergelijke steunregeling is onmisbaar om de export van rundvlees naar Griekenland, waar wij de belangrijkste leverancier zijn, in stand te houden", schrijft voorzitter Dominique Langlois van Interbev aan de ministers van buitenlandse handel en van landbouw. Vooral de export van karkassen van jonge stierkalveren naar dat land ligt momenteel op een hoog niveau maar dat kan zonder garantieregeling al snel in gevaar komen, denkt Langlois. Hij wijst er op dat de Europese Commissie een soortgelijke steunregeling van de Duitse regering onlangs heeft toegestaan. "De Duitse vleesexporteurs kunnen daardoor garantie krijgen op de uitstaande rekeningen aan Griekse afnemers. Dat levert een belangrijk concurrentienadeel op voor de Franse vleessector."Of registreer je om te kunnen reageren.