Rundveehouderij

Nieuws 554 x bekeken

Erkenning voor Duits melkkwaliteitsbeheersysteem QM-Milch

Berlijn - Het Duitse melkkwaliteitsbeheersysteem QM-Milch kan nu landelijk door onafhankelijke laboratoria worden bewaakt. Daarmee is het officieel erkend als kwaliteitsstandaard voor de gehele Bondsrepubliek.

Dat melden de initiatiefnemers achter QM-Milch, het Bauernverband (DBV), het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) en het Milchindustrie-Verband (MIV). De erkenning is afkomstig van de Deutsche Akkreditierungsstelle (DakkS). Deze instantie bewaakt de deskundigheid van laboratoria en certificerings- en inspectiebureaus. De erkenning komt 10 jaar na de instelling van QM-Milch. De eisen die dit systeem aan de kwaliteit stelt worden nageleefd door de melkveehouders op individueel en bedrijfsniveau. Volgens het Bauernverband zijn nog niet alle bedrijven QM-gecertificeerd, maar de meeste wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.