Rundveehouderij

Nieuws 1195 x bekeken 2 reacties

EMB voert opnieuw actie in Brussel

Ingen – Leden van de European Milk Board voeren dinsdag 10 juli voor het Europarlement in Brussel actie tegen het Europees zuivelbeleid. Dat meldt dochterorganisatie Dutch Dairymen Board.

De huidige situatie op de melkmarkt maakt het volgens de belangenorganisatie noodzakelijk om opnieuw haar stem te laten horen. “Ongeremd snelt de melkcrisis, met prijsverlagingen zoals in de jaren 2008 en 2009, op ons toe.” De EMB eist dat melkveehouders vrijwillig moeten kunnen afzien van productie tegen vergoeding, om bij duidelijke overproductie de melkmarkt weer in evenwicht te brengen. Ook moet er een Europees monitoringsagentschap komen die het mogelijk maakt het aanbod op de vraag af te stemmen. Op deze manier zou voorkomen kunnen worden dat de EU-melkplas overloopt. Een overlopende melkplas voor het Europarlement moet de overproductie op de zuivelmarkt dinsdagochtend symboliseren.

Laatste reacties

  • hervé

    nog maar eens betogen, nog maar eens met de dikke fendt met 4 treden naar brussel, om een flexibel quotumsysteem af te dwingen, terwijl de melk intussen van achter de voeten van de onderhandelaars langs alle kanten de melkerijen instroomt ! Moest de meerderheid van de boeren achter de EMB staan, dan hadden ze nu macht, en zouden ze ZELF een quotumsysteem kunnen tot stand brengen in europa, net zoals ze in canada doen. Maar neen, na 3 jaar dagelijks bestuur bij BDB weet ik het intussen al: je krijgt de boeren NOOIT op 1 lijn. Huur een grote zaal, steek daar alle boeren in en doe ze op slot. Laat ze pas vrij op het moment dat ze het met elkaar eens zijn, dat ze met 1 stem spreken... (Woorden van Meine Siebenga, lid van raad van comissarissen CRV) Ik geloof steeds meer in de woorden van professor Houben van de Univ. Hasselt: zorg dat je bij de 25 % betere boeren bent, en je zult altijd je boterham verdienen. En als je een goede melkprijs wil, wacht dan nog een beetje af, tot de slechtere boeren omvallen, dan komt er minder melk, en stijgt de melkprijs vanzelf; en hou zelf intussen de kosten in de hand.

    mvg, van de ex-schatbewaarder van BDB, Focquaert hervé

  • Mozes

    Als wij in Europa de melkproductie inkrimpen tot 95 % van de huidige productie gaat de melkprijs stijgen. Dan gaan ze elders in de wereld meer melken waardoor de melkprijs weer daalt. Dan gaan wij in Europa inkrimpen tot 90 % van de huidige productie. Dan gaat de melkprijs weer stijgen. Vervolgens gaan ze elders in de wereld hierdoor weer meer melken waardoor de melkprijs weer daalt. Daarna gaan wij in Europa de melkproductie inkrimpen tot 85 % van de huidige productie.....enz.
    Wil de laatste boer het licht uitdoen?

Of registreer je om te kunnen reageren.