Rundveehouderij

Nieuws 413 x bekeken

Danone voelt Zuid-Europese pijn

Parijs - De economische problemen van Zuid-Europa hebben afgelopen halfjaar druk gezet op de resultaten van Danone. Consumenten kiezen vooral in Spanje vaker voor goedkope merken, stelde het Franse voedingsmiddelenconcern vrijdag.

Danone zag de operationele winst afgelopen halfjaar met 1,4 procent groeien tot 1,45 miljard euro. De omzet steeg op vergelijkbare basis met bijna 6 procent tot 10,5 miljard euro.

Danone waarschuwde vorige maand al dat de problemen in Zuid-Europa zorgen voor lagere winstmarges. Het concern gaf op dat moment aan voor heel 2012 een afname van de operationele marge met 0,5 procentpunt te voorzien. In de eerste helft van het jaar ging er 0,6 procentpunt van de marge af.

Of registreer je om te kunnen reageren.