Rundveehouderij

Nieuws 431 x bekeken

Britse staatssecretaris houdt 'melktop'

Londen – De Britse staatssecretaris voor landbouw Jim Paice wil zo snel mogelijk de belangrijkste spelers uit de melksector bij elkaar halen voor 'topoverleg' over de daling van de melkprijzen.

Paice heeft dat laten weten nadat meer dan 500 melkveehouders kwamen opdagen voor een protestvergadering in Stafford.

Het overleg volgt op de aankondiging van alle grote Britse melkbedrijven dat de melkprijs per 1 augustus tot 2 pence ofwel 2,5 eurocent per liter omlaag gaat. Dat volgt op eerdere verlagingen per 1 mei en/of 1 juni. Die daling kost veel Britse melkveehouders zeker 50.000 euro per jaar aan inkomsten.

Paice wil nu de verschillende boerenbonden, vertegenwoordigers van de melkbedrijven en zijn eigen ambtenaren om de tafel halen om de crisis te bespreken. "De opkomst op de bijeenkomst in Stafford toont wel aan hoe hoog de nood gestegen is," denkt voorzitter Mansel Raymond van de sectie melkveehouderij bij de Engelse National Farmers Union. Tegelijkertijd blijft de actiegroep Farmers for Action werken aan protestacties bij melkfabrieken en supermarkten.

Of registreer je om te kunnen reageren.