Rundveehouderij

Nieuws 916 x bekeken

'Armani van Mozzarella' opgepakt in Italië

Rome - De Italiaanse politie heeft dinsdag de directeur van de grootste producent van buffelmozzarella opgepakt. Giuseppe Mandara wordt verdacht van banden met de Camorra, de Napolitaanse maffia.

De politie zegt dat Mandara - die zichzelf in een interview ooit de 'Armani van de Mozzarella' noemde - en zijn bedrijf Mandara Groep worden gecontroleerd door de beruchte Casalesi-clan van de Camorra in Napels. Ook een aantal van zijn naaste medewerkers is gearresteerd en de politie heeft bedrijfs- en privé-eigendommen van Mandara in beslag genomen ter waarde van 100 miljoen euro.

De buffelmozzarella van Mandara wordt wereldwijd verkocht, ook in Nederland. De politie doet ook onderzoek naar beschuldigingen dat het bedrijf consumenten heeft misleid door melk van buffels te mixen met goedkopere melk van koeien bij het vervaardigen van de mozzarella. Ook zouden mozzarellakazen vervuild zijn geraakt met een schadelijke substantie van een kapotte machine.

In een interview in 2010 zei Mandara dat hij 78.000 kazen per dag produceerde en 180 mensen in dienst had. (ANP/AFP)

Of registreer je om te kunnen reageren.