Rundveehouderij

Nieuws 1694 x bekeken

Weer vervuiling Chinese melk

Shanghai - In melk van de Chinese zuivelproducent Bright Dairy & Food is een zuurhoudend schoonmaakmiddel aangetroffen. Daarop is onmiddelijk een terughaalactie ingezet.

De vervuiling werd ontdekt tijdens een routinecontrole door het stedelijk  bureau voor kwaliteit en technisch toezicht van de stad Shanghai. Het zuurhoudende middel kon in de melkpakken terechtkomen door een mechanisch gebrek aan een machine dat was ontstaan bij onderhoudswerk aan de productielijn. Klanten klaagden ook over de kleur, geur en smaak van het product.

Bright Dairy & Food heeft zich verontschuldigd voor de fout en heeft beloofd dat het deur aan deur bij klanten langs zal gaan om zich te verontschuldigen. Ondanks zware straffen voor productiefouten komen nog steeds veel schandalen voor in de Chinese voedingsindustrie, vooral in de zuivel.

Of registreer je om te kunnen reageren.