Rundveehouderij

Nieuws 359 x bekeken

Oneerlijke concurrentie door kosten QLL

Venhorst – Verzamelplaatsen en transportbedrijven die deelnemen aan het kwaliteitssysteem QLL hebben financiële problemen door oneerlijke concurrentie.

Dat zegt Toon Wassenberg, voorzitter van de Nederlandse Bond van Waaghouders (NBW). “We hebben het bestuur van QLL gevraagd dit op te lossen”, aldus Wassenberg. Het is een probleem dat niet alle partijen zich genoodzaakt zien mee te doen aan het nieuwe kwaliteitssysteem. Zo weigeren rundveeslachterijen stappen te zetten en menen partijen dat deelname aan IKB (Integrale Ketenbeheersing) voldoende is.

Volgens Wassenberg moet de sector deelname aan QLL gaan verplichten. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit moet er volgens de NBW-voorzitter voor zorgen dat de voordelen van deelname aan QLL dusdanig zijn dat deelname aantrekkelijk wordt. “Nu is het nog te gemakkelijk om zonder deelname mee te doen. Als dit probleem niet wordt opgelost, wordt de basis onder QLL weggeslagen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.