Rundveehouderij

Nieuws 365 x bekeken

Nestlé start bouw nieuw trainingscentrum China

Shuangcheng - Nestlé start in het Chinese Shuangcheng met de bouw van een nieuw trainingscentrum voor melkveehouders.

Doel is om de Chinese melkproductie op een duurzame wijze te vergroten. Daarbij moet het centrum een belangrijk kenniscentrum worden voor de Chinese zuivelsector. Met de bouw van het trainings- en kenniscentrum is de komende vijf jaar een investering van ruim 313 miljoen euro gepland.

Nestlé werkt samen met de overheid, diverse partijen uit de zuivelsector en investeerders. De bedoeling is dat er een trainingscentrum van 600.000 vierkante meter komt met daarop drie melkveebedrijven. Het eerste bedrijf telt 1.520 koeien en is vooral bedoeld als trainingslocatie voor kleinschalige melkveehouderij. Het tweede bedrijf telt 1.200 koeien en het derde bedrijf maar liefst 8.000 koeien. Deze twee bedrijven richten zich op de eigenaren van grote melkveebedrijven.

De bedoeling is dat het trainingscentrum in de toekomst voor alle partijen in de zuivelsector open staat. Nestlé is al sinds 1987 actief in het gebied rond Shuangcheng. Het gaat om een van drie belangrijkste productieregio’s in China voor Nestlé. In 1990 werd de eerste fabriek van Nestlé in Shuangcheng geopend. Na verwachting wordt de eerste bouwfase eind 2012 afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.