Rundveehouderij

Nieuws 398 x bekeken

Murray Goulburn verkoopt aandelen aan Mitsubishi

Victoria - Murray Goulburn verkoopt 24 procent van haar aandelen in Tasmanian Dairy Products aan het Japanse Mitsubishi. De Australische zuivelcoöperatie houdt wel een meerderheid van de aandelen, 56,1 procent, in handen. De overige 19,9 procent is in handen van Tasmaanse investeerders.

De joint-venture Tasmanian Dairy Products vertegenwoordigt een waarde van bijna 60 miljoen euro. De fabriek, die wordt gebouwd in het op het noordwesten van Tasmanïe gelegen Smithon, krijgt een capaciteit van ongeveer 250 miljoen liter. De melk wordt verwerkt tot vollemelkpoeder bestemd voor markten in Azië en het Midden-Oosten.

Murray Goulburn verwerkt jaarlijks ongeveer 3 miljard liter melk, ongeveer een derde van de totale melkproductie in Australië. De grootste zuivelcoöperatie van Australië is vanwege tegenvallende resultaten al langer bezig met saneren. Zo werd er eerder al een melkpoederfabriek in Rochester gesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.