Rundveehouderij

Nieuws 722 x bekeken

Molkerei Ammerland houdt groei vast

Wiefelstede-Dringenburg - Zuivelbedrijf Molkerei Ammerland in Noord-Duitsland houdt de groei er in het lopende jaar in. Het bedrijf voorziet een plus bij de melkplas van minstens 7 procent, zo blijkt uit de prognose in het ondernemingsjaarverslag 2011.

Dat komt erop neer dat de Ammerlanders dit jaar ruim 1,24 miljard kilo geleverd krijgen. In vergelijking met 2002, ofwel tien jaar geleden, is sprake van een duidelijke verdubbeling. Vorig jaar steeg het aantal leveranciersvan 2.101 naar 2.188 en de gemiddelde melkplas per leverancier van 573.000 kilo naar 618.000 kilo.

Ammerland heeft investeringen à 40 miljoen euro in de pijplijn, onder meer voor de bouw van een nieuwe sproeitoren en een nieuw hoogbouwmagazijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.