Rundveehouderij

Nieuws 2954 x bekeken 2 reacties

Mengniu bouwt nieuwe melkveebedrijven

Peking - China Mengniu Dairy gaat komende drie jaar 440,5 miljoen euro investeren in de bouw van twaalf nieuwe melkveebedrijven. Daarmee wil ’s lands grootste zuivelonderneming de aanvoer van kwaliteitsmelk garanderen. Dat meldt de China Daily.

Het consumentenvertrouwen moet worden teruggewonnen na een reeks van melkschandalen in China. Eind vorig jaar werd er door de Chinese autoriteiten nog een te hoog gehalte aflatoxine aangetroffen in de melk van Mengniu en bij menig consument ligt het melamineschandaal nog vers in het geheugen. Momenteel betrekt Mengniu nog 80 procent van haar melk van vreemde bedrijven.

Steeds meer zuivelbedrijven in China kiezen ervoor om eigen melkveebedrijven op te starten. Bright Dairy bouwt naar verwachting een nieuw melkveebedrijf ter waarde van ruim 16 miljoen euro in de Wuhan, gelegen in de provincie Hubei. De Yili-groep bouwde onlangs voor 27,5 miljoen euro een melkveehoubedrijf met 5.000 melkkoeien in de regio Binnen-Mongolië.

Laatste reacties

  • sensia

    Borstkanker here I come. De laagste percentages borstkanker ter wereld in de Aziatische landen. Juist omdat ze GEEN melk drinken! Helaas, de bezoeken aan China met vertegenwoordigers van de industrie hebben succes. Handelsbelangen boven gezondheid.

  • Mozes

    Sensia, u legt een verband wat geheel onjuist is. Vrouwen die op jonge leeftijd kinderen krijgen hebben een veel kleinere kans om op latere leeftijd borstkanker te ontwikkelen. Dat in Aziatische landen het percentage borstkanker veel lager is houdt dan ook verband met het feit dat men daar op veel jongere leeftijd het eerste kind krijgt dan hier in het Westen.
    Verder is al eens aangetoond dat vrouwen die dagelijks een portie zure zuivelproducten gebruiken een 40% lagere kans hebben op borstkanker.

Of registreer je om te kunnen reageren.