Rundveehouderij

Nieuws 1935 x bekeken

Meer omzet en beter resultaat Westland Kaas

Huizen - De Westland Kaas Groep heeft 2011 afgesloten met een grotere omzet en een beter resultaat dan 2010.

De omzet steeg van 106 naar 110 miljoen euro. Het bruto resultaat steeg van 3,5 naar 4,9 miljoen euro. Het netto resultaat kwam uit op ongeveer 4,6 miljoen euro.

Westland Kaas koopt kazen in van diverse kaasproducenten en is onder meer eigenaar van de merken Maaslander en Old Amsterdam.

Samen met DOC Kaas en Rouveen Kaasspecialiteiten is de Westland Kaas Groep eigenaar van Cheesepartners v.o.f. Wat de omzet is van dit dochterbedrijf, is niet bekend gemaakt. De Westland Kaas Groep is houder van 50 procent van de aandelen ontving vorig jaar een bedrag van ruim €955.000 als resultaatuitkering toegekend van Cheesepartners, wat duidt op een totaal resultaat van ruim 1,9 miljoen euro. Dat is echter niet het hele verhaal, want de aandeelhouders moesten ook een negatief dividend incasseren van bijna 1,5 miljoen euro.

Het belanstotaal van de onderneming steeg van een kleine 42 miljoen naar 44, 6 miljoen euro. Het eigen vermogen steeg van 24,4 naar 26, 5 miljoen euro.

De Westland Kaas Groep behaalde vorig jaar bijna 47 procent van de omzet in Nederland. Dat is procentueel gezien bijna even veel als in 2010, maar in geld uitgedrukt steeg de omzet van 49,7 naar 51,6 miljoen euro. Buiten Nederland, maar in de Europese Unie daalde de omzet procentueel gezien van 41,4 naar 40,7 procent. In geld uitgedrukt steeg de omzet van 44,1 naar 44,9 miljoen euro. De omzet buiten Europa steeg van 11,9 naar 12,6 procent. Dat is  van 12,7 naar 13,9 miljoen euro. Westland verkoopt onder meer een behoorlijke hoeveelheid kaas naar de Verenigde Staten.

De Westland Kaas Group kwam in februari weer onder leiding te staan van een lid van de familie Westland - Henny Westland.

Of registreer je om te kunnen reageren.