Rundveehouderij

Nieuws 540 x bekeken

FrieslandCampina heeft 97 procent aandelen Alaska Milk in handen

Amersfoort – FrieslandCampina heeft haar tenderbod op aandelen Alaska Milk (AMC) succesvol afgerond.

De zuivelonderneming heeft nu 97,7 procent van de aandelen van het in de Filippijnen gevestigde bedrijf in handen. Bijna 93 procent van de aandelen die op de Filippijnse effectenbeurs zijn verhandeld, is gekocht tegen een koers van 45 eurocent (PHP 24) per aandeel. Samen met het belang van 60,5% van de aandelen dat in maart van dit jaar werd overgenomen van de familie Uytengsu, de oprichters van de onderneming, en het belang van 8 procent dat FrieslandCampina al in bezit had, stijgt het aandelenbezit van het totale uitstaande aandelenkapitaal hiermee naar 97,7%. FrieslandCampina betaalde 227 miljoen euro voor de 535,7 miljoen aandelen van de Uytengsu-familie. De onderneming wil de notering van het aandeel AMC van de Filippijnse effectenbeurs beëindigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.