Rundveehouderij

Nieuws 2182 x bekeken 2 reacties

Duurzame Zuivelketen werkt aan convenant weidegang

Zoetermeer - De Nederlandse Zuivelonderneming en LTO, verenigd in de Duurzame Zuivelketen, werken samen met andere partijen aan een convenant om weidegang te bevorderen. Dat bevestigt een woordvoerder van de NZO.

Nog niet bekend is wat de mogelijke overeenkomsten met bestaande weidemelkprogramma's zijn. Binnenkort worden meer details bekend gemaakt.

Laatste reacties

 • poldes

  werken aan weidegang.
  wij werken aan B.G.P.
  wij werken aan kwaliteit.
  wij werken aan een lage kostprijs.
  wij werken aan een overvol melkquotum.
  De aangesloten boerderijmelkinnemers werken aan een lage inkoop van grondstof.
  een convenant afsluiten met lto dat uit de boer zijn zak moet komen.
  Dit is toch de nzo en lto die hier de spiraalnaar benedenaan ons opdringen.
  wij zijn niet anders gewent en aan alles kun je wennen.
  Neen dit is toch positief voor de sector.
  een kostendekkende uitbetaalprijs is toch positiever en duurzamer .

 • zanden

  De inzet om weidegang te bevorderen is grandioos! Dat is de juiste toekomstrichting. Convenanten zijn vaak mooie woorden op papier. Zonder verplichting en zonder sancties. Weidegang is goed voor de koe. Wie dat wil ontkennen is vervreemd van de natuur. Bij duurzame veehouderij zijn de wensen van de koe topprioriteit. Dan wint de sector weer maatschappelijk draagvlak.
  Uitbreiding van melkveestapels richting de 250 ( Alterranorm) heeft nu al een teruggang in weidegang tot gevolg. De wens tot nog grotere veestapels staat volkomen haaks op kunnen hanteren van weidegang en zal dus beslist geen maatschappelijk draagvlak verwerven. Integendeel. U en ik, wij weten dat de helft van de melk via kaas met verlies moet worden verkocht door FC. Dus die concurrentiepositie op de Europese en wereldmarkt waar steeds mee wordt geschermd, dat is bij voorbaat al een verloren zaak. Mijn advies als kritisch consument: ga voor de regionale markt en kies voor kwaliteit en diervriendelijkheid. Neem alle kritiek maar goed serieus. Klachten zijn doorgaans onbetaalde adviezen van mensen die oprecht verontrust zijn. Steek uw kop niet in het zand, maar haal de waarheid te voorschijn uit alle klachten en onvrede.

Of registreer je om te kunnen reageren.