Rundveehouderij

Nieuws 774 x bekeken

Duitsers intensiveren studie naar raadselachtige runderziekte

Berlijn - De Duitsers intensiveren met financiële steun uit Berlijn het onderzoek naar de oorzaken van de als chronisch botulisme aangeduide ziekte in de melkveehouderij. Er bestaan nog veel vragen rond de ziekte.

De veterinaire hogeschool in Hannover (TiHo) en het Friedrich-Loeffler-Institut stellen zich tot taak de oorzaken en de gevolgen op te sporen en een helder ziektebeeld te kunnen schetsen.

De sluipende en tot dusver qua oorzaken onduidelijke ziekteverschijnselen die zich op vele Duitse melkveebedrijven voordoen, worden in relatie gebracht met de bacterie clostridium botulinum. Dit zonder dat echt vaststaat of deze de veroorzaker is. Vermoed wordt dat sprake is van een reeks factoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.