Rundveehouderij

Nieuws 492 x bekeken

Danone neemt meerderheid in Marokkaans zuivelbedrijf

Parijs – Danone heeft zijn belang in het Marokkaanse zuivelbedrijf Centrale Laitière opgevoerd van 29,2 naar 67 procent.

Het Franse concern heeft daartoe voor een half miljard euro de aandelen van de Marokkaanse ontwikkelingsmaatschappij SNI in Centrale Laitière overgenomen.

Danone heeft al sinds 2001 een belang in de Marokkaanse collega maar dat wat tot nu toe een minderheidsdeelname. Centrale Laitière is het grootste zuivelbedrijf van Marokko met een marktaandeel van rond de 60 procent en een omzet van 600 miljoen euro. Het bedrijf heeft vier fabrieken en werkt via 30 distributiecentrum die ruim 70.000 verkooppunten beleveren. Danone zelf verkoopt haar eigen merkproducten zoals Activia in Marokko ook via Centrale Laitière. ''Deze overname vormt een sleutelelement in onze verdere ontwikkeling in Marokko en maakt het mogelijk te investeren in een markt met een sterk potentieel,'' aldus Danone.

Of registreer je om te kunnen reageren.