Rundveehouderij

Nieuws 660 x bekeken

DOC verlaagt voorschot naar €30,62

Hoogeveen - DOC Kaas verlaagt de voorschotprijs over de maand juni met 97 cent naar €30,62 per 100 kilo.

Dit heeft de onderneming bekend gemaakt. Deze prijs geldt bij een jaarleverantie van 800.000 kilo, exclusief btw en na aftrek van 7 cent heffing voor het Productschap Zuivel.

De vetprijs is ten opzichte van mei met 8 cent verlaagd naar €2,92 per kilo, de eiwitprijs is met 18 cent verlaagd naar €5,85 per kilo.

DOC Kaas blijft verlagen, ondanks het feit dat de zuivelmarkt als geheel weer iets aantrekt. Dat heeft een goede reden, zegt directeur Jannes Oosterveld. De huidige voorschotprijs wordt vastgesteld op basis van wat DOC heeft gerealiseerd in de markt. Daarin zit altijd een naloopeffect ten opzichte van de nieuwste ontwikkelingen. Voor de komende periode ziet Oosterveld dan ook wel positieve effecten voor de melkprijs. Daarbij geldt nog het voorbehoud dat de kaasprijzen tot nog toe niet op een vergelijkbare manier opveren als de poeder- en boterprijzen doen.

Volgens Oosterveld benut DOC tot nog toe alle melk zelf. Er wordt niet verkocht op de spotmarkt. De dip in de melkaanvoer, die de zuivelverwerkers in de voorbije weken ervoeren, is inmiddels weer aan het verdwijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.