Rundveehouderij

Nieuws 543 x bekeken

Britten onderzoeken gevolgen Schmallenberg

Londen – De Britse dienst voor dierengezondheid AHVLA houdt een enquête onder schapenhouders naar de gevolgen die het Schmallenberg-virus heeft gehad voor hun bedrijfsvoering.

De dienst wil vooral weten hoeveel verlies de boeren door een uitbraak hebben geleden en wil tegelijkertijd ook een beter begrip krijgen van de gevolgen voor de gezondheid en het welzijn. Boeren, waaronder ook schapenhouders die geen uitbraak hebben gehad, wordt gevraagd een lijst met dertig vragen in te vullen via de website van de AHVLA. Groot-Brittannië telde begin deze week 271 gevallen waarvan 219 op schapenbedrijven, 49 op rundveehouderijen en drie op gemengde bedrijven. Een week eerder lag het aantal gevallen op 267.

Of registreer je om te kunnen reageren.