Rundveehouderij

Nieuws 708 x bekeken

Veekeuring Libramont afgelast om brucellose

Libramont - De nationale keuring van Belgisch witblauwe vleesrunderen eind juli in Libramont gaat niet door. Dit heeft het organisatiecomité voor de keuring besloten.

Aanleiding hiervoor is de onzekerheid over de omvang van de brucellose-besmetting onder de Belgische veestapel.  Het Belgische voedselagentschap FAVV is nog steeds bezig een aantal recente besmettingen te traceren. Omdat er sprake lijkt te zijn van besmetting door twee verschillende brucellose-varianten, is ook begonnen met de jacht op wilde zwijnen. Die kunnen de ziekte namelijk ook overbrengen. Voor het ophalen van vee, met name van nuchtere kalveren, zijn ondertussen ook strenge protocollen opgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.