Rundveehouderij

Nieuws 4791 x bekeken 3 reacties

Spierings ziet melkprijs weer stijgen

Auckland - De opbrengstprijzen voor zuivel zullen vanaf augustus weer omhoog gaan. Deze verwachting spreekt Fonterra-directeur Theo Spierings uit.

De huidige prijsdip is volgens hem het gevolg van een emotionele reactie van kopers en een tijdelijke overproductie. Fonterra verlaagt de uitbetaalprijs per augustus (nieuw seizoen) ondertussen met 9 procent.

Laatste reacties

  • wzandbergen1

    Spierings kan wel beweren dat de melkprijs zal gaan stijgen, maar hoe is dat dan te rijmen met dat de melkprijs uitbetaling met 9 % afneemt? Het enige wat er uit het verhaal kan worden gehaald is dat Fonterra 9 % van de uit te betalen melkgeld in eigen zak stopt. Fonterra is zodoende als enige met voordeel.

  • dyzdairies1

    Wel eens van de woorden 'op termijn' gehoord wzandbergen1, zelden zo'n domme ondoordachte reactie gelezen

  • jocox

    What goes down must come up !

Of registreer je om te kunnen reageren.