Rundveehouderij

Nieuws 1085 x bekeken

Sjoemelende kalvermesters raken Europese subsidie kwijt

Den Haag – Kalvermesters van wie de kalveren besmet waren met de verboden groeibevorderaar salmeterol, krijgen over 2006 geen Europese steun.

Dat heeft het College van Beroep bepaald in een procedure tussen de kalverhouders en het ministerie.
De kalverhouders hadden bezwaar aangetekend tegen het besluit van het ministerie om de betrokken ondernemers uit te sluiten van de slachtpremieregeling, de rundveebetalingen en te korten op hun bedrijfstoeslagen.
Bij de behandeling van de bezwaren heeft advocaat Leonard Heukels onder meer de bemonstering aan de kaak gesteld. Het College van Beroep gaat echter niet mee in de stelling van de advocaat dat de bemonstering van dien aard was, dat het ministerie niet had mogen of kunnen concluderen dat er sprake was van gebruik van verboden groeibevorderaars.
De financiële strop voor de betrokken bedrijven loopt hoog op. Een van de bedrijven, die in bezwaar was gegaan tegen de verrekening van het terug te betalen bedrag, moest over 2006 aan het ministerie ruim 3,5 ton terug betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.