Rundveehouderij

Nieuws 516 x bekeken

Schotland wil zuivelsector internationaal op de kaart

Edinburgh – Een aantal Schotse instellingen op het gebied van voeding en de export daarvan wil samen met de regionale regering en de boerenbond NFUS de zuivelsector internationaal meer op de kaart zetten.

Een gezamenlijke werkgroep moet de kansen in kaart brengen en aangeven wat er nodig is om die kansen ook op te pakken.

De Schotse zuivelsector wil onder meer een eigen merk voor melk en zuivelproducten ontwikkelen. Om de export te stimuleren, willen de instellingen in kaart brengen waar Schotse producten inpassen in de Europese en wereldwijde markt. Bovendien gaat de werkgroep proberen buitenlandse investeringen in de zuivelsector naar Schotland zelf aan te trekken.

Vice-voorzitter Allan Bowie van de NFUS: "Schotland heeft sterke natuurlijke voordelen voor de productie van melk en onze producenten werken op een schaal en met een efficiëntie waarmee ze wereldwijd in de eredivisie horen. Dat maakt Schotland niet alleen aantrekkelijk voor buitenlandse investeringen, maar biedt ook een sterke basis om het potentieel op de thuismarkt en op de wereldwijde markten optimaal uit te buiten."

Of registreer je om te kunnen reageren.