Rundveehouderij

Nieuws 647 x bekeken

Nieuwe Schmallenberg besmettingen alleen nog bij runderen

Den Haag - Het aantal besmettingen met het Schmallenberg-virus loopt bij runderen nog steeds op.

Bij schapen en geiten is het aantal de laatste drie weken ongewijzigd.
Dit blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Tot en met dinsdag is het virus bij 217 runderen aangetoond. Dat zijn er 34 meer dan twee weken geleden. De meeste rundveebedrijven waar het virus is aangetoond staan in Gelderland (41 bedrijven), gevolgd door Overrijsel (38) en Noord-Brabant (31).
Het aantal besmettingen bij geiten en schapen blijft sinds drie weken ongewijzigd staan op 6 en 107 respectievelijk. De meeste besmette schapenbedrijven staan in Gelderland en Limburg (beide 19), de meeste besmette geitenbedrijven liggen in Gelderland (3).
Het aantal meldingen van verdachte dieren staat momenteel op 1.602, waarvan het merendeel (1.221) afkomstig van rundveebedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.