Rundveehouderij

Nieuws 903 x bekeken 1 reactie

Melkaanvoer in april 2,9 procent hoger dan in 2011

Zoetermeer – De melkaanvoer in Nederland is in april uitgekomen op ruim 970.000 ton, 2,9 procent minder dan een jaar eerder en fors minder dan de ruim 1 miljoen ton die in maart is genoteerd. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel.

Bij elkaar opgeteld is in de eerste vier maanden van 2012 1,2 procent meer melk aangevoerd.
Tot en met maart is de industriële productie met 1,8 procent toegenomen tot bijna 200.000 ton. De productie van boter steeg 22,8 procent tot 39.000 ton terwijl de productie van magere melkpoeder met bijna een kwart is gestegen tot ruim 18.000 ton, terwijl de industriële verwerking tot volle melkpoeder 4,4 procent is gedaald tot 33.000 ton.
Het productschap schrijft in een bijgaand marktbericht dat de markt de laatste weken onder negatieve sentimenten leed. De fundamentele ontwikkeling van de markt wordt volgens de organisatie bepaald door de aanhoudende groei van de mondiale melkproductie die niet wordt bijgehouden door de vraag. Voor boter, waarvan de prijs reeds fors daalde in 2012, lijkt de grootste prijsdruk even voorbij. Voor melkpoeder blijft de markt zeer onzeker.

Eén reactie

  • Achterhof

    Volgens mij klopt het het bericht niet ten opzichte van de informatie van productschap zuivel. In liters bijna 1 procent minder maar in kilo's vet precies hetzellfde als een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.