Rundveehouderij

Nieuws 1306 x bekeken

Melk-veevoerverhouding VS laagst in drie jaar

Chicago – De rendementen in de Amerikaanse melkveehouderij lopen hard terug. Dit blijkt uit de zogenoemde milk-feed ratio, een verhouding tussen veevoer en melk voor de melkveehouderij.

Deze milk-feed ratio voor april 2012 bedroeg 1.45. Dit wil zeggen: voor 1 kilo melk kan 'slechts' 1.450 gram veevoer met 16 procent eiwit worden gekocht. Sinds juni 2009 is deze index niet meer zo laag geweest.
Ten opzicht van maart daalde de zogenoemde 'all-milk'-prijs met 1,7 procent, maar stegen de prijzen voor sojabonen en luzerne met achtereenvolgens 6,2 en 3,5 procent. Dat de maisprijs ondertussen met 3,5 procent daalde, hielp niet meer zo veel. Het meeste voer werd flink duurder en voor de melk werd minder geld ontvangen.
De verwachting is dat de Amerikaanse melkprijs ook nog wel even blijft dalen. Rabobank International verwacht dat er in het vierde kwartaal van dit jaar weer een stijgende tendens te zien zal zijn, omdat de vraag naar zuivel dan vermoedelijk weer zal aantrekken. Voorwaarde is wel dat op dat moment de melkproductie wereldwijd weer in balans is met de vraag.

Of registreer je om te kunnen reageren.