Rundveehouderij

Nieuws 471 x bekeken

GD en NSFO nog steeds niet op een lijn

Deventer – Het geplande overleg tussen de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en de Nederlandse Schapen- en geitenfokkers Organisatie (NSFO) over de verschillen in hun gezondheidsprogramma’s is afgelast. Dat meldt vakblad Het Schaap.

Duidelijk is dat het overleg tussen beide partijen moeizaam verloopt. De NSFO zette in het voorjaar van 2011 zijn eigen gezondheidsprogramma’s op het gebied van zwoegerziekte en scrapie in de markt. In de zomer bleek dat GD de NSFO-certificaten niet accepteert waardoor problemen ontstaan voor schapenhouders en stamboekverenigingen. De problemen hebben volgens de gezondheidsdienst vooral te maken met verschil in kwaliteit en de borging daarvan. Hoewel de partijen al een aantal keer onder leiding van een onafhankelijk voorzitter om de tafel zijn gaan zitten, is een oplossing nog steeds niet gevonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.